O nouă generaţie de roboți. LBR iiwa – mai uşor şi mai precis

Robotul uşor LBR iiwa – intelligent industrial work assistant – este un asistent inteligent pentru sarcini industriale, care deschide oportunităţi pentru noi aplicaţii de service şi robotizări medicale. Este sensibil, uşor de utilizat, precis şi flexibil şi este echipat cu sisteme mecanice şi o tehnologie de acţionare pentru operare industrială.

Robotul ușor LBR iiwa face posibilă automatizarea unor sarcini sensibile și complexe pentru care utilizarea roboților era, până acum, de neconceput. În plus, acest robot ușor este proiectat pentru o exploatare ușoară de către operator, facilitând noi opțiuni de automatizare.

Inspirat de braţul omului

Cele 7 axe ale robotului LBR iiwa sunt inspirate de brațul omului și pot fi manevrate facil la punctul dorit. Aceasta, în combinație cu sistemele de senzori integrați, oferă o multitudine de opțiuni de programare a robotului ușor. Funcția sa de înaltă calitate de detectare a coliziunilor și senzorii integrați de cuplu din toate axele transformă LBR iiwa într-o soluție ideală pentru procese delicate de asamblare și permite utilizarea de unelte simple. Greutatea sa redusă, cele 7 axe și forma eficientă îl transformă în soluția ideală pentru utilizarea în spații limitate și permite o integrare foarte ușoară în sistemele de producție existente. Robotul LBR iiwa este disponibil cu valori ale sarcinii utile de 7 și 14kg. Astfel, KUKA oferă primul și singurul robot ușor cu o sarcină utilă de peste 10kg.

Datorită sensibilității sale, LBR iiwa a deschis, de asemenea, un nou capitol în relația om-robot, constând într-o cooperare directă între operator și robot. Acesta poate fi considerat o ,,a treia mână” a operatorului și poate opera direct cu omul, fără a fi necesar un dispozitiv de protecție. LBR iiwa scutește operatorul de sarcini laborioase și neergonomice, precum montarea șuruburilor pe o caroserie auto. Astfel, robotul ușor obturează orificiile din caroserie cu dopuri din cauciuc – o sarcină dificilă pentru un lucrător așezat într-o poziție incomodă, care acum este liber să preia alte responsabilități. Robotul ușor poate fi utilizat chiar și în spațiul limitat din interiorul unui autovehicul. Poate fi deplasat înainte și înapoi în interiorul caroseriei și poate executa, de exemplu, sarcini precum strângerea șuruburilor.

Source: T&T - Tehnică și Tehnologie

Photo/video source: T&T - Tehnică și Tehnologie

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *