FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA 2017
„Super, uimitor, inspirație, pasiune, distracție, muncă intensă, nebunie, lucru în echipă, distracție, provocări, cool, entuziasm, concentrare, distracțíe” … sunt doar o parte dintre cuvintele pe care le-am putea folosi pentru a descrie atmosfera de la prima ediție FIRST TECH CHALLENGE ROMÂNIA. Competiția, organizată la Sala Polivalentă între 25-26 martie 2017, aduce față în față 54 de echipe de liceeni din 33 de orașe din România într-o confruntare a creativității tehnice. Liceenii trebuie să construiască, să programeze și să manevreze roboți ce au de rezolvat câteva sarcini în timpul unei competiții sportive între ei.
Tot concursul este construit în așa fel încât, pe lângă aptitudinile tehnice, sunt stimulate la participanți și lucrul în echipă, aptitudinile de organizare, comunicarea sau creativitatea în promovare.
Îmbucurător, cea mai mare concentrație de inteligență pe metrul pătrat la nivelul liceelor a adus în București și echipe sponsorizate de câteva companii din industrie: Continental, Raal, Hella, Ramira, Mega Titan. Pentru că la final mulți dintre acești copii, după pasiunea cu care s-au implicat, vor urma facultăți cu profil tehnic și vor alege probabil profesii tehnice, ar fi bine ca în edițiile următoare să existe mai multe companii din industrie care să sponsorizeze competiția și echipele înscrise pentru a putea beneficia apoi de ingineri pasionați și bine pregătiți.
Este de lăudat implicarea facultății IMST din Politehnica București, cea care a gazduit hub-ul de pregătire și a oferit sprijin logistic echipelor participante.
Pentru că merită să-i încurajăm, sper ca la edițiile viitoare să existe galerii pline de suporteri care să susțină echipele de „Minitehnicus” intrate în confruntare creativă și în dialog direct cu viitorul, așa cum se întâmplă în competițiile similare din lume.
Este de lăudat efortul organizatorilor FIRST TECH CHALLENGE ROMÂNIA, pentru că astfel de competiții sunt benefice pentru propaganda făcută ingineriei ca profesie cool #Roboticaetare și în final pentru atragerea în universitățile tehnice de tineri liceeni bine pregătiți, ce au vocație și motivație intrinsecă să urmeze cursurile, să nu le abandoneze și să onoreze apoi o profesie tehnică.
Source: Smarter Next
Photo/video source: Smarter Next; Youtube
Comentarii recente