Die neue Siemens Konzernzentrale / Siemens’ new company headquarters

Siemens s-a mutat în casă nouă la Munchen

Construcția noului sediu Siemens din Munchen a durat trei ani.  Clădirea consumă cu 90% mai puțină electricitate decat sediul precedent și utilizează cu 75% mai puțină apă.

Siemens a lucrat cu Primăria din Munchen atunci când a lansat proiectul renovării sediului din piața Wittelsbacherplatz și a organizat un concurs de arhitectura. Proiectul câștigator a fost al firmei daneze Henning Larsen Architects, iar tema sa combină tradiția cu viitorul.

Clădirea de 45.000 mp, este învelită într-o fațadă de sticlă cu suprafața de 16.000 mp. Noul sediu are un parter nou, cu un atriu central care o traversează și leagă centrul orașului München, cu cartierul muzeelor din oraș. Spațiul găzduiește, de asemenea, curți interioare cu verdeață, o cafenea, un restaurant și o fântână.

Louis Becker, director de design și partener la Henning Larsen Architects, a explicat că una dintre principalele ambiții arhitecturale ale proiectului a fost de a promova schimbul de cunoștințe și a interacțiunii sociale în întreaga organizație. Acest fapt a fost realizat prin intermediul layout-ului clădirii, care cuprinde patru curți decupate dintr-un volum mai mare.

Layout-ul permite celor 1.200 de angajați adapostiți de cladire să aibă contact vizual cu cei de vis-a-vis, și există spații de relaxare, precum și zone liniștite pentru munca concentrată. Există ferestre din podea pâna în tavan, în toate spațiile de lucru, iar o fațadă interioară înclinată este, de asemenea, proiectată pentru a lăsă multă lumină naturală în cladire și pentru a reduce nevoia de iluminare artificială.

O treime din puterea consumata de clădire este produsă de 1300 mp de celule fotovoltaice instalate pe acoperiș, cu o capacitate de aproximativ 300 kW.

Aproape 7.400 de lumini cu LED iluminează clădirea, în timp ce senzorii de lumină și detectoare de prezență reduc consumul de energie cu 25% . Controlul centralizat al climatizării folosește date furnizate de 30.000 de senzori din toată clădirea.

Chiar și materialele cu care a fost construită clădirea au fost alese cu grijă, unele provenind din regiunea înconjurătoare. Între acestea, mai mult de 23.000 de dale din piatra naturală folosite pentru fațadă și pardoseală, adusă din rezervația naturală Altmühltal, de la nord de München.

Clădirea are 450 de locuri de parcare dintre care 21 cu stații de încărcare pentru mașini electrice, dar și o magazie cu capacitatea de 200 de biciclete și prize de încărcare pentru 20 de biciclete electrice.

Source: Siemens

Photo/video source: Siemens

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!